Pôžičky od súkromných osôb

30.08.2011 23:56

Ak nutne zháňate peniaze av bankovom sektore Vám půjčkui nedali z dôvodu, že máte napr záznam v bankovom či nebankovom registri (do neho sa dostanete, keď máte problém so splácaním a oneskoríte i len jednu splátku), jednou z možností alternatív je nebankový sektor, a to pôžička od súkromných osôb. Súkromnou osobou sa obvykle rozumie súkromný investor, ktorý na vybavenie pôžičky nežiada po klientovi doklad potvrdzujúci výšku príjmu, mnohokrát ani nenahliada do bankového registra, tým máte tak veštia šancu získať pôžičku.
Súkromní investori sú zvyčajne ľudia, ktorí majú dostatok finančných prostriedkov a rozhodli sa ich zhodnotiť tým, že je požičiavajú svojim klientom. Či už je k tomu vedie motív zisku, teda zarobiť peniaze, alebo vnútorná túžba pomôcť ostatným, vždy na tom zarobí žiadateľ, ktorý získa pôžičku, ktorú by inak získať nemohol. Preto sú Pôžičky od súkromných investorov obľúbené a veľmi často využívané.
Na získanie pôžičky od súkromných osôb sa budete musieť zaručiť svojím majetkom, zvyčajne nehnuteľností. Púšťate sa tak do značného rizika, ktoré môže vyústiť až v naozaj nepríjemnou situáciou, v ktorej bude figurovať veľmi nemilosrdný súkromný exekútor. Peniaze teda získavate oproti zástave majetku. Ďalším rozdielom oproti iným pôžičkám je zdroj financií. Tie vám sú zverené zo súkromných zdrojov firmy alebo osoby, ktorá týmto spôsobom zhodnocuje svoje voľné peňažné prostriedky. Záujemca zvyčajne poskytovateľ oslovuje prostredníctvom inzerátov na internete alebo v iných médiách. Odporúča sa tu zvýšená opatrnosť pri výbere pôžičky od súkromných investorov.